Duyurular

KampüSanat

17 Nisan 2019 (Çarşamba)
19 Nisan 2019 (Cuma)

PROGRAM İÇİN TIKLAYINIZ


İLETİŞİM FAKÜLTESİ ETKİNLİKLERİ


YÜZLEŞME
CONFRONTATION

Yönetmen: Nejla Demirci
TÜRKİYE / 2017 / 63´

Meme kanserinin neden olduğu zihinsel algı, bedensel algı ve yakın çevre iletişimine odaklanan “Yüzleşme”, Ebru'nun meme kanseri teşhisinin ilk aşamalarıyla başlıyor.

Teşhisi takiben, Ebru'nun meme kanseriyle mücadelesi öncelikle ameliyat ve kemoterapi süreciyle karşımıza geliyor. Uzun hastane koridorları ve tedavinin bitmeyecek gibi gelen döngüsü, Ebru'da şok, şaşkınlık ve nihayetinde direnç yaratıyor.


SESSİZ FİLMİN CANLANAN NOTALARI

Gösterimi Yapılan Filmler: 

  • Aya Seyahat (Le Voyage Dans La Lune, Süre 11 dk.)
    Yönetmen: George Melies,
    Yapım yeri ve yılı: Fransa, 1902
  • Büyük Tren Soygunu (The Great Train Robbery, Süre: 11 dk.)
    Yönetmen: Edwin S. Porter
    Yapım yeri ve yılı: ABD, 1903
  • Bir Arabesk Üzerine Sinegrafik Etütler (Étude Cinégraphique sur Une Arabesque, Süre: 7 dk.)
    Yönetmen: Germaine Dulac
    Yapım yeri ve yılı: Fransa, 1929

Sessiz filmin klasikleri, özgün besteler ve canlı müzik eşliğinde izleyici ile buluşuyor. Yönetmenler Melies, Porter ve Dulac'tan, teknik imkanları kullanma konusundaki öncülüğüyle, estetiğiyle ve de anlatısındaki mizahi tınıyla sinema tarihinin üç önemli filmi: Aya Seyahat, Büyük Tren Soygunu ve Bir Arabesk Üzerine Sinegrafik Etütler, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan Zeynep Melisa Coşkun, Kaan Özlü ve Berkay Şirin'in bu filmler için yaptığı bestelerle “ses”e ve notaya kavuşuyor. Filmlerin gösterimine müzisyenler Şafak Ceyhan, Yeliz Özkaya, Kerem Ekber ve Cansu Önder'in canlı icrası eşlik ediyor.


FINDIKTAN SONRA
GONE WITH THE HAZELNUTS

Yönetmen: Ercan Kesal
TÜRKİYE / 2018 / 40´

“İmeceden mevsimlik işçiye” bir köyün kapitalizmle imtihanı... Düzce'nin Çiçekpınar köyünde geçen film, 1930'lardan 2000'lere tarımsal emeğin nasıl değiştiğini, köyün toplumsal yapısının nasıl dönüştüğünü irdeliyor. Çiçekpınar köylüleri, fındıktan önce, kendilerine yeten, dayanışmacı, komünal bir toplumsal formda yaşıyordu. Fındıktan sonra ise herkesin kendi işinden sorumlu olduğu ve hiyerarşik olarak örgütlendiği bir toplumsal forma geçiş yapıldı. Minyatür bir pre-kapitalizmden kapitalizme geçiş hikâyesi olan Fındıktan Sonra, geçmişin işçi babalarının artık “patron” olmuş evlatlarının kendi mevsimlik işçilerine nasıl baktıklarına ve daha birçok duruma dair bir belgesel.


HACETTEPE KAMPÜSANAT - İLETİŞİM FAKÜLTESİ EKİBİ:

Yürütme Kurulu:
Prof. Dr. Mutlu Binark (Dekan)

Fakülte Koordinatörü:
Doç. Dr. Emek Çaylı Rahte (Dekan Yardımcısı), Dr. Evren Sertalp

Fakülte Ekibi:
Doç. Dr. Burcu Şimşek, Öğr. Gör. Özgür Ağkül, Öğr. Gör. Sibel Tekin, Öğr. Gör. Egemen Adak, Öğr. Gör. Engin Gelibolu, Öğr. Gör. Gökçer Erdem, Arş. Gör. Gökçe Baydar, Arş. Gör. Gülay Acar Göktepe, Teknik. Sor. Özgür Orakçı, Beren Kandemir, Gökçe Özsu
Hacettepe İletişim Medya Topluluğu (HİMET): Melikşah MÜEZZİNOĞLU, Duygu EKİM, Dilan DEĞİRMENCİ, Nilsu ADIŞANLI, Aslı EKİNLİ, Hamit Kürşat KUŞ, Can IŞIKER