Etkinlikler

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde "Amargili Kadınlardan Digital Hikayeler" gösterildi ve Dr. Burcu Şimşek'le söyleşi yapıldı.

08 Mart 2012

Dijital hikâye anlatımı, atölye ortamında kolektif bir yapı içinde herkesin kendi yaşamından bir hikâyeyi kendi sesi ve istediği görsel öğelerle destekleyerek, diğer katılımcılarla yardımlaşarak anlattığı 2,5-3 dakikalık kısa ve amatör bir anlatı formu olarak tarif edilebilir.

Aralık 2009 ve Şubat 2010'da Amargi Kadın Akademisi'nde HÜ İletişim Fakültesi Dijital Hikâye Anlatımı Atölyesi'nden bir ekibin yürütücülüğüyle Türkiye'deki ilk özgün dijital hikâye anlatımı atölye çalışması gerçekleştirildi. Amargili 15 kadın, kendi yaşamlarından 15 dijital hikâye anlattı. Dijital hikâye anlatımı, kadınların seslerinin çoğalması, hikâyelerinin daha fazla görünür hale gelmesi ve kadın dayanışması için alternatif bir araç olarak çok önemli bir potansiyeli barındırmaktadır.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde İletişim Fakültesi olarak “Amargili Kadınlardan Dijital Hikâyeler”in gösterimini yaptık. Gösterimin ardından fakültemiz öğretim elemanlarından Dijital Hikâye Anlatımı Atölyesi Koordinatörü Dr. Burcu Şimşek'le bir söyleşi gerçekleşti.