Etkinlikler

İletişim Fakültesi Belgesel Haftası (Güz 2011) etkinliği gerçekleştirildi.

24 Ekim 2011

Fakültemizce 24-27 Ekim 2011 tarihleri arasında, Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Tuğrul İnal Salonu'nda belgesel film gösterimleri düzenlenmiştir.

24 Ekim Pazartesi, 14.00
16 Ton

25 Ekim Salı, 14.00
Geçmiş Mazi Olmadı

26 Ekim Çarşamba, 14.00
Bir Avuç Cesur İnsan

27 Ekim Perşembe, 14.00
Şehir (Bajar)
Bir Filateli Öyküsü


16 Ton

Yönetmen: Ümit Kıvanç
Süre : 84'
Yapım Yılı: 2011

16 Ton, insanlık tarihine ironik bir yaklaşım. Bugünkü yanlış hayatımızı neleri nerelerden nasıl çıkararak inşa ettiğimizi anlatıyor. Gele gele vardığımız serbest piyasa ve özgürlük çağı yoksa bütünüyle halkla ilişkiler faaliyeti ürünü mü? Madencilerin sefaletini anlatırken gözde bir hit parçası oluveren "16 Ton", yoksa sadece bir şarkı mı?


Geçmiş Mazi Olmadı

Yönetmen: Mehmet Özgür Candan
Süre : 60'
Yapım Yılı: 2011

12 Eylül'ün ardından hayatı alt üst olan Tümay'ın ve ailesinin hikayesini esas alarak, bir annenin gözünden o dönemde yaşananlara ışık tutacak.
Tutuklanarak cezaevine konan iki kızı ve damadının öyküsü, doğmamış torununa mektuplar yazarak kurduğu bağın anlatılacağı belgesel, o dönemde kendisi gibi, çocuklarını görmek için cezaevi önlerinde yatıp kalkan binlerce annenin ortak hikayesini ele alıyor.


Bir Avuç Cesur İnsan

Yönetmen: Rüya Arzu Köksal
Süre: 77'
Yapım yılı: 2011

Doğu Karadeniz'in üç vadisinin, Fındıklı, İkizdere ve Senöz'ün halkları, bölgede yapımı planlanan Hidro Elektrik Santralleri (HES) karşısında şaşkın. Onlara birlikte yaşamayı, sevmeyi ve paylaşmayı öğreten, her daim üretme, ayakta kalabilme gücü veren akarsularının kullanım hakkının 49 yıllığına birtakım özel şirketlere devredilmesine anlam veremiyorlar bir türlü. ‘‘Büyükler' onlara ‘ülkemizin kalkınması için gerekli' derler, ‘enerji lazım, dışa bağımlı olmayalım'' derler, ‘su akar, Türk bakar,' derler ve bütün imzalar atılır. Hiç zaman kaybetmeden ilk Senöz'de başlar çalışmalar, ağaçlar kesilir, patikalara dev su boruları döşenir, derenin sesi kesildikçe, köylünün de nefesi kesilir adeta. İkizdere halkı ise ikiye bölünmüştür, kimileri istihdam sağlayacak diye taraf olur, kimileri ise yaşam alanlarına yapılan müdahaleye şiddetle karşı durur. Fındıklı halkı ise, İkizdere ve Senöz'de gözlemledikleri tahribat karşısında kararlı ve uzun soluklu bir mücadeleye girişir. Bu film, kendi varoluşuna ve gelecek nesillere karşı duyduğu vicdani sorumlulukla hareket eden bir avuç cesur insanın üç senelik hikayesidir.

Şehir (Bajar)

Yönetmen: Ali Kemal Çınar
Süre: 21'
Yapım Yılı: 2011

Hayat şehirde yaşanan acıları örtmeye yetmemektedir.


Bir Filateli Öyküsü

Yönetmen: Ümit Topaloğlu
Süre : 45'
Yapım Yılı: 2010

Pul biriktirme işini profesyonel olarak sürdüren kişilerin ortak adıdır “filatelist”. Özellikle orta yaş ve üstü kuşakların neredeyse tamamına yakını hayatlarının belli dönemlerinde pul biriktirmişlerdir. "Bir Filateli Öyküsü" isimli belgeselde sayısı hızla azalan filatelistlerin bireysel öykülerinden yola çıkılarak, pulun tarihsel gelişim süreci ve pulun idelojik konumu anlatılmaktadır. Filatelistlerin pul sevgisinin büyüklüğüne ve pullarla birlikte topladıkları ilginç öykülere şaşıracaksınız…