
Üniversitemiz İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferruh Mutlu Binark’ın yürütücülüğünü üstlendiği araştırma projesi, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından 2025 II. Dönem destekleri kapsamında desteklenmeye layık görülmüştür.
TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında, Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu (SOBAG) tarafından desteklenecek olan 125R116 numaralı proje; "Türkiye’de 2000’li Yıllardan İtibaren Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Akademik Kitap Yayıncılığı Alanı: Aktörler, Sermayeler, İlişkiler" başlığını taşımaktadır. Proje, Türkiye’deki akademik kitap yayıncılığı alanının son yirmi yıldaki dönüşümünü, alandaki aktörleri ve ilişkisel dinamikleri kapsamlı bir şekilde ele almayı hedeflemektedir.
Proje ekibinde yer alan yürütücü, araştırmacı ve bursiyer bilgileri şöyledir:
Proje Yürütücüsü:
Prof. Dr. Ferruh Mutlu Binark (Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi - Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü)
Araştırmacılar:
Prof. Dr. Günseli Bayraktutan (Başkent Üniversitesi, İletişim ve Tasarımı Bölümü)
Arş. Gör. Dr. Şule Karataş Özaydın (Hacettepe Üniversitesi - İletişim Fakültesi, İletişim Bilimleri Bölümü)
Bursiyerler:
Dr. Biray Anıl Birer Yanık (Bağımsız Araştırmacı, Doktora Sonrası Araştırmacı)
B. Umur Yıldırım (Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalı, Doktora Öğrencisi)